Vijesti

Broj hospitaliziranih u padu!Jesmo li već prošli najgore u ovom valu pandemije!?

Hospitalizacije su najvažnija varijabla kojom pratimo tijek epidemije a danas imamo uvjerljivo najveći pad u ovom valu.

”A propos to je potpuno u skladu s mojim projekcijama od prije čak mjesec dana – to je u epidemiološkim modelima ‘pretpovijest’ i ‘promašaj’ od oko 15% je ništa, pogotovo kad znamo što se događalo s velikim brojem hospitalizacija zbog širenja epidemije u bolnicama. Za usporedbu dajem i projekcije velikog IHME na isti datum. Uočite da je odluka da se ne radi nova iteracija već mjesec dana kao što rade sve države širom svijeta vrlo jaka odluka. S iteracijama od 7 dana moglo se priči jako blizu, na možda 1-2%.

SADA: Ako je ovo pouzdan podatak, to je sjajno, jer potvrđuje da smo imali vrh epidemije prije 10-14 dana – toliko hospitalizacije kasne za infekcijama. Također pokazuje koliko su propusnice loša stvar, jer one nisu mogle utjecati u ovako kratkom vremenu.

VAŽNO: Lajkajte, dijelite i komentirajte zbog cenzure – jer mi je Faktograf ograničio doseg! Možete im se javiti ovdje: Faktograf.hr” objavio je Nenad Bakić.

Nenad Bakić je prije više od mjesec dana predvidio da će upravo sada krenuti pad hospitalizacija s tim da je u svom modelu predvidio manji broj hospitalizacija za 14 %. Tu grešku pripisuje uvođenju covid propusnica u zdravstveni sustav koje su omogućile širenje epidemije u bolnicama među najugroženijim skupinama.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button