Izbor uredništva

Ako niste pogledali Partiju, obavezno to napravite!

Serijal koji mijenja povijest. Tri velika otkrića u seriji “Partija” Gordana Malića

Ako sinoć niste bacili oko na prvu epizodu Partije na HRT-u to svakako napravite jer se vrijedi obrazovati o našoj nadasve bremenitoj prošlosti. Saznajte punu istinu o karakteru komunističke revolucije koju su, barem nama starijima, prikazivali kao nešto gordo i plemenito, a zapravo je bila riječ o gnjusnoj krvavoj kupki.

Da, protivnik je bil isto takav ili još gori, ali to je suštinski nebitno, njihove žrtve bili su svi koji su im se našli na putu. Baš kao da su meksički narkokartel ili kak bi rekel Grčić u Partiji, jedna od naše dve Al-Qaide, uz onu ustašku. Bolesna je priča o partizanskom ubijanju Roma po Sloveniji. Da su na putu revolucije kojim slučajem stajali Ameri ili Englezi, njihove saveznike pobili bi s jednakim žarom.

Dvije su činjenice u Malićevoj produkciji koje bi posebno pohvalili jer mislim da ih treba naglasit pred širom publikom. Jedna je u samom imenu prve epizode pod naslovom Teror. Milijardu puta sam čuo kako je eto, komunizam super ideja ali su neki tamo kreteni ”zeznuli” izvedbu.

Ništa u ljudskoj povijesti nije dalje od istine. Kao što je eliminacija Židova bila u samoj srži nacizma, tako je revolucionarni teror i masovno ubijanje neprijatelja nužni sastojak svake komunističke revolucije na kojem je Marx dapače, inzistirao. Pa nije puka slučajnost da su svi ti marksisti na različitim meridijanima i paralelama postupali vrlo slično.

Druga činjenica se tiče naše desnice, posebno onog manje učenog dijela. Prečesto su se ratni i poratni zločini komunista prikazivali kao obračun tamo nekih preodjevenih četnika – Srba s Hrvatima i Hrvatskom. Zato je dobro da je u dokumentarcu objektivno prikazano da su žrtve komunističkog terora itekako bili i drugi, Srbi, Slovenci, jasno i Nijemci pa i već spomenuti Romi. Jednako kao što se sama po sebi nameće činjenica i da je i među krvnicima bilo raznih nacija.

Dobro je da o tome govore i drugi jer upozorava da totalitarni crv nema naciju, kao ni njegova žrtva. Marksizam je univerzalni intelektualni i moralni feler i potrebno je itekako puno radit da bi se raskrinkali svi aspekti te zločinačke ideologije te napokon za sva vremena zatrli.

Izvor:Thomas Bauer

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button