Izbor uredništva

Jesu li Hrvati u zadnjih 20 godina išta naučili?

Izvori s WikiLeaksa pokazuju nam kako se povijest ponavlja i kako se Hrvate prevodi žedne preko vode. Dokumenti u prilogu, s kraja 2003. i početka 2004. godine, jasno svjedoče o prikrivenom partnerstvu najužeg vodstva HDZ-a oko Ive Sanadera i bivšega hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, najpoznatijeg po sijanju podjela u hrvatskom narodu, „detuđmanizaciji“ i ocrnjivanju hrvatskog imena u svijetu.

Uz blagoslov stranih agenata, osuđenik Sanader i veleizdajnik Mesić zajedno su radili na suzbijanju „nacionalista“ u HDZ-u, kao i na očuvanju Mesićeve predsjedničke funkcije. Nije bilo jasno jedino to, hoće li HDZ otvoreno poduprijeti Mesićevu predsjedničku kandidaturu, ili će pak dati slaboga kandidata koji Mesića ne može ugroziti.

Prevladala je očito druga opcija i izbor je pao na Jadranku Kosor, koja se je čudnim spletom okolnosti uopće našla u drugom krugu umjesto Borisa Mikšića, te je uvjerljivo izgubila. Upravo u vrijeme Jadranke Kosor na čelu HDZ-a započinje uspon Andreja Plenkovića, današnjega predsjednika vlade koji se na ovim izborima služi prokušanim receptom – suzbij desnicu, pomozi ljevici, omotaj to hrvatskom zastavom i na kraju premaži korupcijom i klijentelizmom.

Ondašnju ulogu Jadranke Kosor danas igra Dragan Primorac, koji je već jednom (kod Hebrangove kandidature 2009.) poslužio ljevici, pa danas ubire pohvale Ive Josipovića i družine. Naravno, ljevica je osim njega imala i drugih asistenata i korisnih budala s tzv. desnice. Ima ih i danas.

Pitanje je samo, jesu li Hrvati u međuvremenu nešto naučili?

Izvor: Tomislav Jonjić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button