Domovina

Tomašević o klubu Boogaloo: Recite mi gdje su tako dobri uvjeti pa da se bavim koncertnim biznisom

Jedni od prvih smo prije nekoliko dana objavili da Boogaloo od 10. listopada više neće imati dozvolu za rad, a tim povodom na društvenim mrežama cijelu situaciju pojasnio je Anđelko Šipuš, jedan od voditelja kluba. U međuvremenu pokrenuta je i peticija protiv zatvaranja kluba.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević izjavio je danas da će biti raspisan javni natječaj za korištenje prostora Boogaloo Kluba, u međuvremenu će se odraditi svi zakazani glazbeni programi, ali se više neće plaćati ”’samo” 200 eura po večeri za korištenje dvorane.

“Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta odlučit će o daljnjem režimu korištenja prostora Boogaloo Kluba kako bi se svi zakazani programi mogli provoditi do završetka javnog natječaja”, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare upitan o daljnjoj sudbini prostora u vlasništvu Pučkog otvorenog učilišta.

Tomašević nije objasnio zašto ranije nije raspisan natječaj ako je sadašnjem korisniku prostora ugovor istekao sa 30.9.!?

Klub po zakonu i odlukama Gradske skupštine mora ići na javni natječaj, a dotad će se zakazani programi odraditi te će se moći zakazati neki drugi programi od drugih aktera. Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta uskoro će donijeti odluku, pa će javnost o tome biti obaviještena. 

Tomašević  je istaknuo da je dosadašnji korisnik ugovorio program do kraja godine iako je znao da će mu za šest mjeseci isteći ugovor. 

“O.K., ti programi će ostati, ali isto tako će moći doći programi i drugih korisnika dok traje javni natječaj, a nakon natječaja će se vidjeti tko će dobiti taj prostor za glazbene programe, jer tamo ništa drugo neće biti”, poručio je. 

Na pitanje hoće li na natječaju prioritet imati neprofitne udruge i trebaju li privatnici strahovati da će ostati bez toga prostora, Tomašević je odgovorio da ne može prejudicirati kako će natječaj izgledati.

Istaknuo je da je dosadašnji korisnik dvoranu plaćao 200 eura po večeri i upitao – koji još privatnik ima takve uvjete? 

“Nama je u interesu da tamo budu glazbeni programi, ali gdje to ima da netko unajmljuje dvoranu za 200 eura po večeri, recite mi gdje su tako dobri uvjeti pa da se bavim koncertnim biznisom”, kaže Tomašević.  

Poručio je da svi gradski prostori, bez obzira na korištenje, moraju ići na natječaje jer moraju imati transparente uvjete za sve potencijalne korisnike.

Na pitanje da komentira to što se dosadašnji korisnik buni jer ne može doći do prostora pogodbom, bez javnog natječaja, Tomašević je upozorio da Državna revizija inzistira na raspisivanju javnog natječaja. 

“Imamo odluke Gradske skupštine, imamo izvješće Državne revizije. Ne može se unedogled po takvim cijenama nekom produžavati ugovor”, poručio je Tomašević.

Zanimljivo je da su Možemosi imali drugačiju priču kada se zatvarao klub Jabuka 2020. godine:

”Ovo je naša kuća pa pokažimo da ju čuvamo te da ju nećemo dati! Grad je pokazao da zatvara mjesta koja mu smetaju, a Jabuka je, uz, primjerice, Saloon i Kino Europa, jedno od njih. To je kulturno dobro. Po čemu je gradski projekt Ljeto na Savi, kojeg nitko nije posjetio, vrijednije od ovog kluba?’ – govorili su Možemosi 17.10.2020. na prosvjedu protiv zatvaranja Jabuke

Pazite te psihijatrije, Boogaloo im nije dovoljno komercijalan i isplativ (renta 200€ po večeri, nekoliko 1000€ mjesečno) pa se uzima trenutnom vlasniku i možda prepušta neprofitnoj organizaciji, a Jabuka je svojedobno bila nekomercijalna (slaba posjeta?) pa su Možemosi prosvjedovali jer je ‘kulturno dobro iznad profita’ (?!)

Podsjećamo voditelj Boogaloo je neki dan napisao da mu se čini da su njegovi problemi počeli kad je htio Tram 11 dovesti. Je li to istina ili ne, ne znamo – ali doveo ih na kraju nije iako je koncert trebao biti rasprodan. Ako je Šipuš htio njih dovesti jasno je da razmišlja drukčije od Tomaševića i njegove družine, a u Zagrebu ako misliš drukčije od vladajuće garniture može ti se dogoditi da budeš otkazan i izbrisan.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button