Svijet

Veto – jedino oružje protiv eurokrata!

Jedino stvarno oružje koja države Europske unije imaju protiv eurokrata je veto. To je ujedno i razlog zašto je strateški cilj Europske komisije ukidanje tog prava i svođenje država na pokrajine.

Dok je u Mađarskoj bez obzira na svu liberalnu propagandu organiziranu od „Zapada” Orban pobjedio na izborima u Poljskoj imamo krizu. Do ove krize dolazimo jer se sljedeće godine tamo održavaju parlamentarnim izborima, a državu danas potresa iznimno visoka inflacija. Zbog toga vlada u Varšavi živi u strahu da će sljedeće godine niti kriva niti dužna biti kažnjena na izborima, navodi portal hladnaistina.com.

Budimo jasni pa priznajmo da i Mađarsku trese inflacija, ali Orban ima stabilnu parlamentarnu većinu do 2026 pa mu to nije problem. Za njega bi problem bio poraz poljske vlade na izborima nakon čega bi on postao jedini protivnik europskih liberala.

Glavni razlog za ovu visoku inflaciju koja pogađa Mađarsku i Poljsku se ne nalazi u Moskvi. Razlog za to se nalazi u Europskoj komisiji i naivnim pogreškama vlada u Budimpešti i Varšavi. Govori o tome da su ove vlade previše vjerovale obećanjima eurokrata. Oni su naivno vjerovali u njihova obećanja pa je sada osjetivši se prevarenom Poljska počela prijetiti.

Ta priča o prevari ove dvije države započinje krajem 2020 godine kada Poljska i Mađarska ulažu veto na korona fond i EU proračun. Oni su uložili veto smatrajući da im novac neće biti isplaćen !?

Nakon što su Varšava i Budimpešta dobili obećanja eurokrata da će im novac biti isplaćen oni su maknuli svoj veto i na kraju bili prevareni. Kao što smo ranije govorili Njemačka, Poljska i Mađarska su 2021 „kršili europski pravni poredak”. Njemačka je novac dobila, a Poljska i Mađarska nisu pa su znači ispali naivni vjerujući obećanjima.

Poljski ministar pravde (slika) suočen s ovom prevarom je još u prosincu 2021 zaprijetio vetom Poljske na sve inicijative Europske unije. Sve je ostalo samo na prijetnji iako Poljska još uvijek nije dobila ništa od 36 milijardi obećanih eura !?

Što se potom događalo znaju samo diplomati iako puno toga možemo zaključiti iz ovogodišnjih događaja. Poljska je izmjenila zakon o svom pravosuđu koji je smetao Europskoj uniji u nadi da će joj biti dodjeljen njen novac. Europski odgovor na te pravosudne promjene je bio „Novac ipak nećete dobiti”.

Strogo pravno gledajući eurokrati su s ovom odlukom prekršili europske zakone. Oni su prekršili zakone pošto pravni stručnjaci i Europski sud „pravde” trebaju procjeniti da li je novi zakon u skladu s europskim zakonima. To se bilo dogodilo u prvom slučaju kada je Europski sud „pravde” presudio protiv Poljske što je bio pravni temelj na zabranu isplate novca. Sada taj pravni temelj ne postoji, a EU odbija dati novac??

Reakcija poljske vladajuće stranke Pravo i Pravda na tu nelegalnu odluku Europske komisije je bila očekivana. Generalni tajnik ove stranke je izjavio da Poljska nema drugog izbora osim ulaganja veto-a na europske inicijative. Mi ćemo ovdje samo konstatirati da im je trebalo puno vremena da dođu do toga zaključka.

Ukratko tako nešto su ove dvije države trebale početi raditi još prije više od 12 mjeseci kada postaje očito da su prevarene. Tada su trebali početi na sve moguće europske rezolucije ulagati veto. Da su to učinili eurokrati bi ih još više zamrzili, ali bi im ipak ispaliti novac s ciljem otklanjanja blokade Europske unije !?

Taj novac koji biva uskraćen Poljskoj i Mađarskoj je inače usko povezan s tamošnjom inflacijom. Nije teško nikome od nas zamisliti učinak puštanja milijardi eura u financijski sustav ove dvije države kao i utjecaj strane valute na tamošnji tečaj i inflaciju !?

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
hladnaistina.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button