Domovina

MILETIĆ:Država kao Gestapo prema paušalnim obrtnicima !?

”Prvo, porezi se moraju platiti i Država mora kontrolirati sve one koji igraju mutno i takve sankcionirati. Ali, potpuno je neprihvatljivo da paušalni obrtnici radi nove nepromišljene odluke razmišljaju o napuštanju Hrvatske.” napisao je na Facebooku saborski zastupnik Mosta Marin Miletić i dodao:

”Država mora shvatiti da je ona tu da olakša poduzetnicima i svima onima koji se odluče na ludost otvaranja vlastitog obrta u zemlji s jednim od najvećih poreznih opterećenja u cijeloj EU.

Isto tako, država mora shvatiti da smo na pragu ulaska u novo, digitalno doba koje mijenja način poslovanja. Jutros sam pričao s jednim mladim poduzetnikom koji je užasnut potezom vladajućih. Čovjek radi, pošteno plaća porez kroz paušale, a sada strepi jer ima jednog klijenta vani i razmišlja hoće li ga Država toliko opelješiti nametima da će pokupiti stvari i otići vani.

Porezna je donijela rješenje prema kojemu se brojne paušalce optužuje za ‘prikriveno zapošljavanje’, odnosno da im je preveliki udio prihoda ovisan o jednom klijentu. Drugim riječima, optužili su ih indirektno za utaju poreza, zbog čega moraju platiti zaostali porez na dohodak i sva ostala davanja (mirovinsko, zdravstveno). Paušalci su osobe koje ostvare prihod do 300 tisuća kuna godišnje, a nakon odbijanja troškova rada za klijenta direktno, ostane im možda pola nekog takvog iznosa.

Ako im Porezna oduzme dodatnih 90.000 kuna tim ljudima preostaje samo spremiti kofere i otići. Ovu temu poznajem dobro jer sam i sam bio paušalni obrtnik. Država mora osloboditi tržište nameta, olakšati poduzetnicima posao, a ne kao Gestapo stiskati poduzetnike što će imati efekt novog vala odlazaka onih koje ne smijemo gubiti – naše poduzetnike.” napisao je saborski zastupnik Marin Miletić.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=notif&v=474216537728988&notif_id=1644853308883043&notif_t=live_video_explicit

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button