Izbor uredništva

Vidović Krišto: Što Mladen Bajić još uvijek radi u DORH-u, te zašto nije procesuiran?

”Nulta točka uspostave funkcionalne vladavine prava će biti utvrđivanje odgovornosti vas iz DORH-a, vas koji protivno Ustavu, zakonu i europskim normama štitite korupciju .”navela je Vidović Krišto.

”Gospođo Hrvoj-Šipek,
Vaš prethodnik Mladen Bajić, iako sedamdesetogodišnjak još uvijek je aktivan u službi. Navedeni gospodin je jedan od glavnih krivaca za širenje korupcije za vrijeme Ive Sanadera. Taj Bajić je otvoreno štitio korupciju, a postoje indicije da je i sam u njoj sudjelovao, i to u slučaju pogodovanja u projektu Dubrovačkih vrtova sunca.

Isto tako, počinio je kazneno djelo veleizdaje, kada je slučaj Ovčara, najveći zločin nakon Drugog svjetskog rata, predao srbijanskome pravosuđu. To bi bilo kao da su saveznici 1945. angažirali Hitlerove Državne odvjetnike za nürnberški proces.

Recite mi molim Vas, zašto još uvijek držite tog Bajića u DORH-u, to jest, zašto ga niste procesuirali zbog navedenih protupravnosti koje je on počinio? Imate li Vi strah od tog gospodina, je li Vas on možda nečime ucjenjuje? Osoba s takovom listom prijestupa u ni jednoj uređenoj državi ne bi mogla biti u državnoj službi!” upitala je saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto čelnicu DORH-a.

“Bajić niti me ucjenjuje, niti plaši, a kroz zajednički rad imali smo i podosta sukoba“, kazala je čelnica DORH-a nezavisnoj zastupnici  Karolini Vidovič Krišto koju je tražila odgovor zašto je Bajić još aktivan u službi iako ima 70 godina, “otvoreno je štitio korupciju, a ima indicija i da je sam u njoj sudjelovao”.

PROCESUIRANJE VODSTVA DORH-a JEST PREDUVJET USPOSTAVLJANJA VLADAVINE PRAVA U HRVATSKOJ

”Jedina korisna informacija ovog izvješća DORH-a navedena je u uvodu istog. A to je ustavni opis uloge Državnog odvjetništva, koji u članku 121.a određuje da je DORH samostalno i neovisno pravno tijelo, koje je DUŽNO progoniti počinitelje kaznenih djela, koje je DUŽNO štititi imovinu Republike Hrvatske te podnositi pravna sredstva za zaštitu Ustava i prava.

Ja danas iz Hrvatskog sabora, 26. studenoga 2021. godine gospodnje konstatiram da sve što vam je Ustav odredio – vi činite suprotno. A evo Vam i dokaza.

Pokrenuli ste kazneni postupak protiv Denisa Mohenskog zbog korupcije u slučaju zagrebačkih adventskih kućica. Identične radnje počinile su i tvrtke „Kokoš ili jaje“ te „Katapult promocija“. Zašto niste i protiv ovih tvrtki pokrenuli istragu?

A uloga Zagrebačke turističke zajednice, koja je Katapult promociji dala još i subvencije za te korupcionaške radnje, posebna je priča – koju također niste istražili.Nadalje, kako je moguće da sedam godina niste procesuirali slučaj privatizacije Croatia osiguranja? Vi ste po spoznaji da je počinjeno kazneno djelo dužni odmah reagirati. To znači, vama je kaznena prijava podnijeta 2014. godine, Državna revizija je 2015. u svom izvješću istaknula da je privatizacija Croatia osiguranja bila protuzakonita – i vi i dalje ništa ne činite.

Isto tako, u slučaju zagrebačkog Adventa, o kojem govorim, portal Index je još 2019. objavio cijelu strukturu kriminala. A Vi ste – kao što sam već napomenula – tek 2021. otvorili navedenu, selektivnu mini istragu, što dokazuje da za života Milana Bandića niste uopće smjeli otvoriti taj slučaj, što, pak, dokazuje da niste ni neovisni, ni samostalni.

Ako u slučaju Croatia osiguranja Republika Hrvatska uprihodi 3 i pol milijarde kuna manje nego što je u normalnom privatizacijskom pothvatu mogla uprihoditi, onda je to dokaz da nanosite štetu imovini hrvatske države – umjesto da je štitite, kao što Vam je Ustav to propisao.

Recite mi, nadalje, što je sa slučajem JANAF, istraga je otvorena već 14 mjeseci, gdje je optužnica?Europski istražitelji su pokazali da u kratkom vremenu riješe slučaj. Vama trebaju godine za ono što normalni istražitelji riješe u dva tjedna! Morate li pitati Plenkovića koje dokaze smijete koristiti? Je li ispitana Plenkovića uloga u slučaju JANAF? Pa, on je Dragana Kovačevića reimenovao – iako je od SOA-e znao da navedeni gospodin ima imovinu kao arapski šeik?Ja ovdje iznosim teške i ozbiljne optužbe protiv Vašeg rada.

Vi na te teške optužbe morate dati odgovor. Grdo se varate ako mislite da ovo bezakonje može proći nekažnjeno. Vi slijedite logiku koja je nametnuta u hrvatskom javnom prostoru, a ta je da hrvatski narod nije ravnopravan narod u Europi, te samim time ne može konzumirati civilizacijska dostignuća, kao što je vladavina prava u jednoj državi, kao što je imaju drugi narodi u Europskoj uniji. No, dame i gospodo iz vodstva DORH-a, to vam proći – ne će.I budite svjesni da će nulta točka uspostave funkcionalne vladavine prava biti utvrđivanje odgovornosti vas iz DORH-a, vas koji protivno Ustavu, zakonu i europskim normama štitite korupciju.

Vi ne štitite imovinu Republike Hrvatske, vi sudjelujete u kršenju ljudskih prava hrvatskih građana kada, na primjer, dopuštate iživljavanje nad hrvatskim građanima od strane lihvarskih agencija, potpomognutim Hrvatskom narodnom bankom.Nitko vam nije dao pravo da kršite zakone, hrvatski Ustav te temeljne vrijednosti Europske unije.Dobro razmislite o svemu što sam vam ovdje iznijela, jer vrijeme polaganja računa sve je bliže. Iz navedenih razloga protiv sam ovog izvješća.” navela je Vidović Krišto.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button