Izbor uredništva

Kult “ugroženog Srbina” -destabiliziraju li srbijanske obavještajne službe hrvatsko društvo?

Kult “ugroženog Srbina” gradi se u Hrvatskoj prema aboliranim četnicima kojima su navodno ugrožena brojna prava zbog čega hrvatsko stanovništvo negoduje. Jedan takav primjer dogodio se prije nekoliko dana. Uhićen je napadač na dvije žene u Splitu. Radi se o Aleksandru Niševiću 28-godišnjaku zvanom “Aco Srbin” iz Gline. Napadač ima podeblji policijski dosje, radi se o krađama, razbojništvima, provalama itd. Iako još nema previše informacija o motivima napada na žene, mediji su napadača označili kao “manijaka”.

Međutim, sigurni smo kako će hrvatske sigurnosne službe morati malo detaljnije obraditi ovaj slučaj budući se ovdje vjerojatno radi o specijalnim operacijama s ciljem unošenja nemira i destabilizacije hrvatskog društva u koje bi mogle biti upletene i srbijanske obavještajne službe.

Dakle, Aco Srbin je u ranim jutarnjim satima u Splitu napao dvije nasumično odabrane žene; prva je bila N.M. (52) žena pripadnika 4. gardijske brigade i 80% HRVI, dok je druga bila K.U. (40) iz Splita koja je zvonila na vrata čekajući da se ista otvore. Napadač je objema žrtvama prišao s leđa te ih mučki napao i izudarao te se potom dao u bijeg. Budući da napadač nije pokušao silovati napadnute žene, niti ih pokušao opljačkati, postavlja se pitanje zašto je u ranim jutarnjim satima bez ikakva povoda brutalno pretukao dvije žene s kojima ranije nije imao nikakav kontakt?

Očito je cilj napadača bio napadom na “slabiji spol” unijeti nesigurnost među građane Splita i podići zainteresiranost medija za cijeli slučaj na najvišu razinu. Budući se Aleksandar Nišević nije maskirao, a napad je izveo u urbanom okruženju prepunom nadzornih kamera očito je računao i na uhićenje. Sva malicioznost ovog napada i reakcije javnosti na njega leži na premisi kako živimo u vremenima u kojima se u Hrvatskoj prema aboliranim četnicima gradi kult “ugroženog Srbina” kojima su navodno ugrožena brojna prava zbog čega hrvatsko stanovništvo negoduje.

Kult “ugroženog Srba”

U uvjetima kada kada SDSS likuje nakon što je donesen zakon o civilnim žrtvama koji će sigurno iskoristiti i neki s one strane linije fronta, kada Aleksandar Vulin poziva na ujedinjenje “Srpskog sveta” i kada Aco Srbin bez razloga mlati hrvatske žene po Splitu, kao da nam srpske obavještajne službe uoči obljetnice Oluje šalju poruku tu smo među vama, unosimo vam nemir, a vlasti nestabilnost. Zato valja sačuvati mir i sabranost, a hrvatske sigurnosne službe bi trebale podići razinu sigurnosti na viši nivo.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
fenix magazin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button