Izbor uredništva

Karolina Vidović Krišto: Tko je vlasnik luksuzne jahte na kojoj ljetuje Zdravko Marić?

Karolina Vidović Krišto, nezavisna saborska zastupnica, uputila je zastupničko pitanje vezano za jahtu na kojoj ljetuje ministar financija Zdravko Marić. Stigao je i odgovor ministra.

Za Jutarnji list je pojasnio da jahta nije u njegovu vlasništvu, niti ju je on unajmio, već se odazvao pozivu prijatelja za ljetovanje.

Podsjetimo, Karolina Vidović Krišto je u zastupničkom pitanju premijeru Andreju Plenkoviću zatražila odgovor o vlasniku jahte na kojoj ljetuje ministar.

“Dok standard hrvatskih građana rapidno pada, ministri demonstriraju svoju raskoš i prijezir prema svojim građanima.

Karolina Vidović Krišto uputila je zastupničko pitanje:

Karolina Vidović Krišto optužila medije: 'Šire jednoumlje i  propagandu o koronavirusu'


Pad životnog standarda hrvatskih građana poprima dramatične okvire. Prije nekoliko dana financijska agencija FINA objavila je da je u prvih sedam mjeseci ove godine broj blokiranih građana porastao za 4,8%, čime se ukupan broj blokiranih građana popeo za 11.024 na 242.686. Ako se uzme ukupan broj stanovništva, to znači da je više od 5% građana u Hrvatskoj blokirano. Za pretpostaviti je da je većina blokiranih osoba radno sposobno stanovništvo, što znači da je blokiran ogroman broj onih građana koji su u aktivnom radnom odnosu.

Struktura kamata na sveukupan dug blokiranih osoba je posebno signifikantna jer iznosi nevjerojatnih 38%.

Kada se ovim dramatičnim brojkama pridodaju činjenice iz izvješća Europske komisije, prema kojima je hrvatsko pravosuđe najgore u EU a hrvatski građani imaju najlošiju platežnu moć odmah poslije Bugarske, onda se postavlja opravdano pitanje – tko je odgovoran za navedeno stanje, te što oni koji su najodgovorniji za gospodarsko stanje u RH, a to je hrvatska vlada, čine da se to stanje promijeni?

U medijima je objavljeno da potpredsjednik Vlade i dugogodišnji ministar financija, Zdravko Marić, svoj godišnji odmor provodi na luksuznoj jahti. Upravo je resor navedenog ministra najodgovorniji za broj blokiranih hrvatskih građana, čije su blokade vrlo često protuzakonite, a za naglasiti je da je sam Ovršni zakon najnepravedniji i najbezobzirniji prema svojim građanima u cijeloj Europskoj uniji.

Marić: Supruga nije ništa rekla, a prijatelji nas zezaju. Ipak, više volim  o PDV-u nego o mišićima | 24sata
Resor ministra Zdravka Marića najodgovorniji je za broj blokiranih hrvatskih građana.

U medijima je objavljeno kako upravo ministar financija svoj godišnji odmor provodi na luksuznoj jahti.

Slijedom navedenog, molim Vas odgovorite mi:

1. U čijem je vlasništvu navedena jahta?

2. Ukoliko jahta nije u vlasništvu ministra financija, to znači da je nečiji gost. Molim informaciju tko je ugostio ministra Marića na svojoj jahti?”, napisala je Krišto.

Nakon prozivke nezavisne saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto vezano za jahtu na kojoj ljetuje ministar financija Zdravko Marić, stigao je odgovor od samog ministra.

Za Jutarnji list je pojasnio da jahta nije u njegovu vlasništvu, niti ju je on unajmio, već se odazvao pozivu prijatelja za ljetovanje. Nije naglasio o kojem se prijatelju radi i u čijem je vlasništvu navedena jahta?

Kako podsjeća tportal, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je u rujnu 2020. godine da je ministar financija Zdravko Marić povrijedio načela djelovanja zbog sudjelovanja u odlučivanju o dodjeli kredita HBOR-a tvrtki njegova prijatelja Josipa Stojanovića Jollyja.

Postupak protiv Marića pokrenut je u prosincu 2019.zbog moguće pristranosti jer se kao ministar financija i predsjednik nadzornog odbora HBOR-a nije izuzeo prilikom odlučivanja o dodjeli kredita Stojanovićevoj tvrtci Olympia Vodice koja je dobila HBOR-ov kredit za gradnju hotela, iako je više puta u medijima jasno i glasno naveo da mu je Stojanović osobni prijatelj.

Povjerenstvo je u istom predmetu odlučilo da Marić nije povrijedio zakon vezano za odlazak na utakmicu na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, gdje je viđen sa Stojanovićem na utakmici Hrvatske i Engleske jer je dostavio dokaz da je sam platio kartu za utakmicu.

Povjerenstvo je utvrđivalo je li Marić kartu kupio sam ili se radilo o primanju nedopuštenog dara.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
teleskop.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button