Izbor uredništva

Je li danas u Hrvatskoj izvršen državni udar?

Ustavni sud zaključio je da referendumska pitanja iz dviju Mostovih inicijativa o ukidanju covid potvrda i “stožerokracije” nisu u skladu s Ustavom. Odluka o prvom pitanju donesena je s tri glasa protiv, dok je protiv odluke o drugom pitanju bio jedan član Ustavnog suda.

– Referendum o izmjenama Ustava ne može biti neustavan, ustvrdio je predsjednik Milanović.

– Ovo što je danas tih 10 sudaca napravilo je državni udar. Taj sud treba ukinuti, i to na referendumu da vide što je volja građana i što znači kad 400 tisuća ljudi nešto potpiše, poručio je predsjednik Zoran Milanović iz Petrinje gdje je prisustvovao svečanom ispraćaju 37. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo.

– Oni su se drznuli provjeravati mentalno stanje i prisebnost 400 tisuća hrvatskih građana koji su jasno tražili promjenu Ustava, dodao je predsjednik, prenosi HRT.

Odluku ustavnog suda komentirao je i gradski zastupnik DP-a u Gradskoj skupštini Zagreba Igor Peternel:

” Znamo već da je Ustavni sud velika koalicija duboke države, HDZ-a i SDP-a, institucija u koju su uhljebljeni njihovi dugogodišnji partijski kadrovi, a koju vodi HDZov najpouzdaniji pravosudni kadrovik Šeparović! Trenutno im je jedina uloga blokirati direktnu demokraciju odnosno referendume i u budućnosti demotivirati građane da uopće posežu za referendumom kao načinom pritiska na vlast. Ustavni sud kao produžena ruka vladajuće većine nažalost ima ulogu demokratskog blokatora procesa pod krinkom zaštite ustavnosti. Blokiraju i ustavne referendume iako su oni zamišljeni kako bi nešto trenutno neustavno izmjenom ustava postalo ustavno! Ne postoji tema niti pitanje koju bi oni pustili ako izvršna vlast ne odobri!

Zabrana referenduma (opstrukcija) kao direktnog odlučivanja je latentno uvođenje diktature ! Zato je jedini kljucan referendum onaj o ukidanju ustavnog suda!” napisao je Peternel.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button