Vijesti

Blinken: Ključna uloga Hrvatske u integraciji zapadnog Balkana s Europom

Ključna uloga Hrvatske u integraciji zapadnog Balkana s Europom i njezina sve veća energetska važnost bile su dominantne teme sastanka američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena s hrvatskim šefom diplomacije Gordanom Grlićem Radmanom u srijedu u Bruxellesu.

“Ovo je dobra prilika za razgovor o ključnoj ulozi koju Hrvatska ima u integraciji zapadnog Balknaa s Europom, o njezinoj sve važnijoj ulozi u energetici i o poslu koji ovdje zajedno radimo u NATO-u, uključujući pomoć Ukrajini”, rekao je Blinken prije početka sastanka s Radmanom.

Njih su dvojica razgovarala na rubu sastanka ministara vanjskih poslova koji su se okupili na dvodnevnom sastanku u Bruxellesu.

Održiva i dugoročna pomoć Ukrajini glavna je tema toga sastanka.

Hrvatska će u okviru Sveobuhvatnog paketa pomoći (CAP) Ukrajini osigurati pola milijuna eura, pružajući joj humanitarnu pomoći, te je primila tisuće ukrajinskih izbjeglica, rekao je hrvatski ministar Gordan Grlić Radman, prenosi dnevnik.ba.

“Pomoći ćemo Ukrajini s našim iskustvom iz Domovinskog rata, uključujući i kroz projekt psihološke pomoći veteranima te u razminiranju”, ponovio je.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button