Izbor uredništva

PODRŠKA MARKU JURIČU!

”Vijeće za elektroničke medije ocjenjuje da je tekst objektivno uvredljiv za veliki broj građana Hrvatske – ratnih i civilnih žrtava s područja Vukovara i njihovih obitelji, kao i svih građana Hrvatske koji se solidariziraju s njihovom žrtvom.

Prostački izraz ‘Je*o vas Vukovar’ za mnoge od njih znači psovku i grubu uvredu temeljnih osobnih i ljudskih vrijednosti – rodnog grada, mjesta stradanja hrvatskog naroda, gubitka egzistencije, fizičkog integriteta kroz pogibelj i odvođenje u srpske logore te godine provedene u izbjeglištvu”

No, sloboda izražavanja jedna je od temeljnih vrednota modernog društva, stoga unatoč grubom i uvredljivom govoru koje članak sadrži, on u uredničkom kontekstu predstavlja drugačiji način informiranja kroz pretjerivanje, pa i psovke.”

Ovo je službeno mišljenje V.E.M.-a kada se psuje Vukovar.

U slučaju novinara Marka Juriča koji se sarkastično i satirično (što je itekako bilo vidljivo po načinu njegovog izražavanja) osvrnuo na pjevanje četničkih pjesama iz 2. Svj. rata u Zagrebu, nema slobode izražavanja kao temeljne slobode, osudili čovjeka pravomoćno.

Često se ne slažem s Juričem, ali ovim putem moram izraziti maksimalnu moguću podršku čovjeku i novinaru.

U svojim emisijama ugošćuje ljude kojima nema mjesta u mainstream medijima, a koji to itekako zaslužuju. Naravno, često zna ugostiti i šarlatane, no zar to i nije poanta medija, da se svima da prostor i da gledatelj sam prosudi? U hrvatskim mainstream medijima šarlatani dominiraju.

Kada je bio Dežulevićev slučaj j*bavanja Vukovara i vukovarske tragedije, u njegovu obranu se na zadnje noge diglo i živo i ne živo što iole ima javno-medijskog prostora u Hrvatskoj. U slučaju Marka Juriča, osim Mire Bulja i Domovinskog pokreta nitko! Makar nisam upratio da je drugi itko. To vam je ta demokršćanska, domoljubna scena Hrvata. Čovjek ostavljen na milost samome sebi, u obrani dvojih ideala. Pravo lice današnje Hrvatske! nema ni kolega novinara,nema Maje Sever ni Hrvoja Zovke.

Današnje Hrvatske koja je proljetos otvarala stranačke skupove s „srcem k’o planina, jer im nije to obična tkanina“, istom onom s kojom ovih dana otvaraju. Naravno da nije, samo što evo po tko zna koji put dokazaše da se radi o tkanini s petokrakom, a ne hrvatskim grbom, u središtu.

Ono što mi je drago jeste što će, Juričev podcast sada biti duplo gledaniji nego što jeste.

Izvor: Slaven Raguž

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button