Gospodarstvo

Lovrinović:Jasno je da se iza tzv. poreza na nekretnine krije udar na male iznjamljivače.

Ivan Lovrinović o skandaloznom porezu na nekretnine koji uništava Hrvate i pogoduje stranom krupnom kapitalu!

Sada je sasvim jasno da se iza tzv. poreza na nekretnine krije udar na male iznjamljivače. To se uklapa u dosadašnje akcije poput afričke svinjske gripe koja je, zamislite, postojala samo kod malih proizvođača s ciljem uništenja malih proizvođača i njihovih obitelji. Slično je bilo s sa ptičjom gripom a o Covid 19 teroru da i ne govorim.

Puno ljudi u Hrvatskoj živi od iznajmljivanja jednog ili dva apartmana. Pod krinkom brige za podstanare lažno se govori da će oporezivanjem praznih stanova ali i apartmana doći do pada stanarina. Naprotiv, one će rasti jer će iznajmljivači porez prevaliti na podstanare.

Vlada ne poduzima ono što je nužno i što bi bilo prava porezna reforma a to je oporezivanje bogatstva, odnosno ukupne imovine. Time bi udarili na onih manje od 2% koji imaju preko 50% ukupnog bogatstva. A to očito ne smiju.

Zato je ova akcija oporezivanja nekretnina “malih ljudi” porezni teror koji će ljude još više tjerati van Hrvatske. Dodatna je smijurija da država u svome vlasništvu ima preko 2000 praznih stanova a druge želi kažnjavati što stanove drže praznim. To je neviđeni udar na privatno vlasništvo i time ustavna prava.

Banke također u svom vlasništvu imaju značajan broj praznih stanova, ali se njih neće dirati.

Ne dira se niti u hotelske lance, posebice strane. Neka porezna uprava objavi koliko su godišnje platili poreza na dobit i za koncesije!

Da skratim; gledamo nastavak politike osiromašenja i uništavanja hrvatskog naroda i države.

Ivan Lovrinović

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button