Uncategorized

Teme Bilderberg konferencije održane protekli vikend

Tema umjetne inteligencije (UI) je dominirala ovogodišnjim sastankom Bilderberga u Lisabonu (Portugal), dok su elite razmišljale o upravljanju potencijalnim raskolom s Kinom. S druge strane svijeta, tek dan poslije ove konferencije, glavni tajnik UN-a priželjkuje i najavljuje uvođenje digitalnog novca.

Tvorci ChatGPT-a i ključne osobe iz svijeta umjetne inteligencije susreli su se s globalnim elitama na 69. godišnjoj Bilderberškoj konferenciji održanoj u Lisabonu prošlog vikenda, na kojem su glavni igrači u transatlantskim odnosima razmišljali o stanju u svijetu suočenom s rastućim geopolitičkim napetostima i tehnološkim poremećajem.

Uzvanici

Među objavljenim uzvanicima ovog događaja bili su Henry Kissinger, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg i glavni izvršni direktor Pfizera Albert Bourla. Popis uzvanika otkriva 127 sudionika koji dolaze iz tehnološkog sektora, novinarstva, bankarstva, državnih institucija.

Teme

Ovim događajem, održanim od 18- 21 svibnja 2023.g., i krajnje nenametljivo medijski organiziranim u raskošnom hotelu Pestana Palace u Lisabonu, za europske i američke elite, su dominirale teme kako slijedi:

  • Umjetna inteligencija (UI);
  • Bankarski sustav;
  • Kina
  • energetska tranzicija
  • Europa,
  • Fiskalni izazovi,
  • Indija,
  • Industrijske politika i trgovina
  • NATO
  • Rusija
  • Transnacionalne prijetnje
  • Ukrajina
  • Američko vodstvo.

Među sudionicima je bio i nizozemski premijer Mark Rutte, čija se vlada našla na udaru kritika zbog svoje oštre politike protiv poljoprivrednika po nalogu klimatskog lobija koji, kako su neki tvrdili, potiče šire globalističke planove za upravljano smanjenje rasta, navode europeanconservative.com.

Twitter: Nizozemska ministrica financija Sigrid Kaag, odbija odgovoriti na bilo kakva pitanja o njezinim tajnim sastancima na Bilderberg konferenciji. Ovakvi potpuno netransparentni i sumnjivi sastanci ne služe narodu, oni služe nečemu sasvim drugom. Inače nizozemska ministrica slovi trenutno za jednu od najomraženijih žena u Nizozemskoj .

Konferencija se održava u skladu s pravilima Chatham Housea koji sudionicima onemogućuju otkrivanje konkretnih izjava i komentara, međutim dnevni red konferencije postaje očigledan kroz popis gostiju, koji je bio prepun stručnjaka za umjetnu inteligenciju:

  • glavni izvršni direktor OpenAI-ja Sam Altman,
  • izvršni direktor Microsofta Satya Nadella,
  • šef Google DeepMinda Demis Hassabis i bivši izvršni direktor Googlea Eric Schmidt bili su među nazočnima.

Naime, prošli tjedan Altman, čija je tvrtka uvela chatbot tehnologiju s ChatGPT-om, opisao je kako bi novoizmišljene UI tehnologije mogle potkopati predsjedničke izbore u Americi iduće godine kada je svjedočio pred saslušanjem u Senatu o UI.

I EU i američki zakonodavci trenutno se bore s regulacijom umjetne inteligencije, a očekuje se kako će tehnološka revolucija promijeniti pravila svjetskog gospodarstva i međunarodnih odnosa.

Twitter: Zastupnik u Europskom parlamentu i bivši poljski ministar vanjskih poslova, Radoslaw Sikorski, smiješi se, ali odbija komentirati svoj u međuvremenu izbrisani tweet u kojem se zahvaljuje Sjedinjenim Državama nakon eksplozija plinovoda Nord Stream 2022. Sikorski, također član Upravnog odbora Bilderberga, snimljen je prilikom svog dolaska u Lisabon na sastanak Bilderberga 2023.

Zapadne elite posebno strahuju da Kina preuzima prednost u utrci za revoluciju umjetne inteligencije, budući da Reuters izvješćuje kako je napredak Pekinga jedva narušen embargom na mikročipove koji su trebali ugroziti njen daljnji gospodarski napredak.

Odjeci konferencije?

Zasada dostupni podaci i zaključci ove konferencije nisu i vjerojatno neće biti potpuno objavljeni javnosti, međutim javnost i običan narod će zaključke ovakvih konferencija vjerojatno prije osjetiti na vlastitoj koži negoli biti upoznat sa istima. Međutim, do tada možemo pažljivije popratiti izjave i najave političkih dužnosnika u predstojećem razdoblju.

Zasada je znakovita izjava glavnog tajnika UN-a Antonia Guterresa, objavljena dan poslije bilderberške konferencije, dana 22.05.2023.g. na G7 summitu u Hirošimi u kojoj upozorava na postojeći financijski sustav navodeći kako je isti “zastario, nefunkcionalan i nepravedan” kojom najavljuje i pripravlja put za uvođenje digitalnih valuta tzv. CBDC-ova?

Neki od projekata CBDC-a koji najviše obećavaju trenutno uključuju ‘Digitalni euro’ Europske središnje banke, digitalni dolar Federalnih rezervi i ‘Univerzalnu novčanu jedinicu’ (UMU) Međunarodnog monetarnog fonda, predstavljenu prošlog mjeseca, posebno za globalnu uporabu.

Nema sumnje da bi ti sustavi CBDC-ova (digitalnog novca) mogli imati dosta koristi, ali kao što ističu mnogi kritičari, ovi sustavi također otvaraju priliku za neviđenu zlouporabu moći od strane vlada i međunarodnih vlasti…

Twitter: CBDC – U ovoj snimci novinar propituje predsjednicu ESB Christine Lagarde koja (namjerno ili greškom) otkriva da će EU CBDC biti pod kontrolom vlade. U pripremi su zakonski okviri kojima dodatno istiskuju korištenje gotovine tako što ograničavaju kupoprodaju gotovinom na 1.000 €. Sada nam preostaje zamisliti kako će biti kada Vlade budu imale nadzor i kontrolu svakog centa koji po/trošite!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
europeanconservative.comeuropeanconservative.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button