Vijesti

Miletić: DOSTA JE! Svi na referendum !

Imaš se ti pravo predati, ali nemaš pravo tražiti od mene da se i ja predam!

Predsjednik Mosta Božo Petrov u srijedu je najavio kako idući tjedan počinju prikupljati potpise za raspisivanje referenduma o ukidanju covid potvrda te,  ograničavanja neustavnog rada Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić : Ovo je referendum hrvatskog naroda.

”Mnogi moji stariji prijatelji su tamo, još u kolovozu 1991., stali na branik Domovine. Mnogi u trapericama i starkama s oružjem kakvo se moglo tada nabaviti. Ali, “Ne bije boj svjetlo oružje, nego srce u junaka”. A mi znamo da nas je povijest učila kako je puno puta mali David pobijedio strašnog Golijata. Tako smo i mi ušli u ovo. Srcem. Bez kalkulacija. Protiv loših politika i još lošijih odluka Stožera. Jednog tijela koje ograničava temeljne ljudske slobode, ucjenjuje ljude, a pritom ministar zdravstva čak niti nije član tog Stožera.

Skrivaju se tako Premijer i ministri iza Stožera kako bi jednog dana taj Stožer mogli žrtvovati na zgarištu vlastitih propalih politika. Mi, Mostovci smo uz narod i za narod i zato i osjećamo njegovo bilo, osjećamo nepravdu koja ga tišti. I zato smo stali uz narod. Ja ne podržavam nikakvo zveckanje oružjem. Ne vjerujem u nasilje.

Vjerujem duboko u demokraciju i da možemo sačuvati institucije. Za te institucije su se borili naši branitelji i zato ne postoji bolji, pravedniji, mirniji i učinkovitiji način gašenja Stožerokracije i COVID potvrda od referenduma. Ne postoji!!

Referendumom se vraća vlast narodu. Narod napokon odlučuje. Referendumska pitanja moraju biti napisana tako da ih ne može odbaciti produžena ruka vladajućih što, nažalost, Ustavni sud i jest. Svaki zarez treba biti promišljen i osmišljen, svaka točka, svako slovo. Danima i satima je stručni tim ustavnih stručnjaka, vrhunskih pravnika i intelektualaca promišljao na koji se način u okvirima našeg Ustava mogu postaviti takva pitanja koja će dovesti do konačnog cilja: gašenja Stožerokracije i ukidanja COVID potvrda.

Zato su pitanja složena, zato smo išli s dvije incijative. Zato jer je ovaj naš korak prevažan da bismo igdje pogriješili. Slava nikakva nas ne zanima, a ovo i nije bitka za slavu nego za opstanak. Samo nas zanima da narod u svom naumu da sačuva svoje temeljne građanske slobode – uspije. Zanima me to da se ljudi mogu nesmetano kretati. Da se ukinu besmislena ograničenja, zanima me to da Stožer nikada više neće moći odlučivati o našim životima. Nikada! A pogotove me zanima da zaštitimo našu djecu, našu budućnost, od organizacija koje žele na njima izvoditi svoje eksperimente!A onda – neka dođe sve u dvorište Sabora.

Mi se ne bojimo svoga naroda. Pa neka samo pokušaju zastupnici IMENOM i PREZIMENOM podržati neki suludi zakon ili mjere. Neka uđu u povijest kao oni koji su teško naštetili svom narodu. Neka ih sram bude šetati ulicama jer će ih narod prepoznati kao one koji su više brinuli za svoje fotelje nego li za svoj narod. Samo neka pokušaju! I zato sam uvjeren da do toga neće doći!

Ovo je vrijeme zajedništva. Dosta su nas dijelili. Ovo je referendum hrvatskog naroda. Mi ćemo samo pomoći da se on dogodi. A hrvatski narod je taj koji je ovdje JEDINO važan i koji će poslati poruku da NE želi da mu itko upravlja životom i odlučuje umjesto njega samog. A svima vama koji ste potpali pod utjecaj spin majstora totalitarističke ekipe na vlasti i komentirate kako je referendum preblag, kako treba ići radikalno morate znati da je upravo to ono što vladajući žele, kaos i opravdanje za represiju kako bi sakrili zlokobne posljedice svojih odluka.

I baš zato – Svi na referendum; DOSTA JE!” napisao je Marin Miletić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button