DomovinaVijesti

Nastavlja se borba s vatrom kod Trogira

Vatrogasci se još bore s požarom u Segetu Gornjem koji je do sinoć zahvatio površinu od 550 hektara, a stanje je na južnoj i zapadnoj strani u utorak ujutro bilo povoljno, doznaje se u Županijskom vatrogasno operativnom centru Split.

Požar se približio državnoj cesti D-8 i kućama koje nisu ugrožene te nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva, a isto tako nije bila ni ugrožena benzinska stanica na Trogirskoj zaobilaznici.

Od utorka u 5,15 minuta djelomično je uspostavljen promet na državnoj cesti kod Trogira koji je od sinoć bio zatvoren na zahtjev vatrogasaca, izvijestila je policija.Tijekom noći požar se spustio na južnu stranu brda Vlaška. Dim i vatra koja se noću savršeno vidjela uznemirili su goste na trogirskoj rivijeri, ali dolaskom dana situacija izgleda puno bolja

Promet se sada odvija jednim prometnim trakom, a vozila iz dva smjera naizmjenično pušta policija koja regulira promet.

Na terenu su trenutno 124 vatrogasca i 25 vojnika s 34 vozila, a na požar su upućena i dva kanadera.

Požar otvorenog prostora koji je buknuo u ponedjeljak oko 10 sati jučer je gasilo 167 vatrogasaca i 25 vojnika sa 47 vozila, tri kanadera, četiri air tractora i helikopterom, a tijekom noći vatru su nastavili gasiti 91 vatrogasac s 22 vozila, dodaju vatrogasci.

trogir
Požar iznad Trogira, trenutno su na terenu vatrogasne službe i kanaderi

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button